A je tu nový rok! Nějaké předcevzetí? Stačí s rozumem a zdravě.

A je tu nový rok! Nějaké předcevzetí? Stačí s rozumem a zdravě.

Superpotraviny obsahují výjimečné množství potřebných živin – vitaminů, minerálů, antioxidantů, proteinů a zdravých tuků. Našemu tělu je umí dodat v daleko přirozenější a stravitelnější podobě než doplňky stravy z lékárny. Jak se v nich ale vyznat? Protože se roky zabývám výživou, vím, že osmdesát procent naší imunity máme v tlustém střevě. Pokud nemáme v pořádku mikroflóru, náš organismus strádá, orgány nepracují tak, jak by se očekávalo. Může to vyústit v nadváhu, obezitu, nebo hůře v nemoc a my se marně ptáme, proč zrovna JÁ. Mikroflóru máme obyčejně narušenou dlouhodobě – očkováním, stresem, nevhodnou stravou, užíváním antibiotik.


Nikdy není pozdě. A proto i já – byť se stravuji zdravě, pravidelně cvičím a snažím se nestresovat – jsem sáhla po tom nejlepším. Hledala jsem dlouho pomocníka, který mi pomůže zrychlit zpomalující se metabolismus, sníží cholesterol, krevní tlak a pomůže udržet srdce v perfektní kondici. Nejen pro sebe, ale pro manžela, rodiče – i děti, pokud výživově splní moje představy. Našla jsem moringu, která je považována za jednu z nejvšestrannějších a neužitečnějších rostlin na světě. Často se o ní hovoří jako o rostlině s nejvyšší koncentrací živin. Původně pochází z Indie, kde je již po tisíciletí používána v ajurvédské medicíně, dokáže vyřešit až 300 nemocí. Časem se rozšířila do celého světa. Dnes tento zázračný produkt přírody s blahodárnými účinky postupně objevuje i západní svět. Moringa (https://www.herbandme.cz/cz/eshop-polozka/32/hubnuti-v-souladu-s-prirodou) je kromě jiného díky svým vlastnostem a složkám ideálním pomocníkem při hubnutí.

Pokud chceme opravdu a trvale zhubnout, je mnohem důležitější, co jíme, než množství. Správná skladba jídelníčku by měla být vedle fyzické aktivity nedílnou součástí hubnutí. Při jakékoli snaze o redukci váhy je důležité tělu dodávat dostatečné množství živin, aby nás nehonila mlsná, a my jsme se cítili sytí. Pozor - kvalita konzumované stravy je nesmírně důležitá, protože z takzvaných prázdných kalorií či umělých látek z prefabrikovaných potravin si tělo nic hodnotného nevezme. Moringa představuje zdroj 90 živin a 46 antioxidantů v dokonalé rovnováze, kterou lidské tělo může nejlépe využít a vstřebat. A prosím pěkně – to vše v přírodní a přirozené formě. Navíc velké množství vlákniny a úžasný zeatin – rostlinný růstový hormon, kterému se říká Pramen mládí – zpomaluje totiž buněčné stárnutí. Pokud moringu užíváte, máte právě díky zeatinu daleko více energie – energie je život. Navíc zeatin ještě umocní využití živin a jejich lepší vstřebávání pro vaše tělo. Prostě geniální.

Moje pokusy začaly na sobě samé, snížila jsem nejen hodnoty homocysteinu, ale zhubla jsem ty složité tři kilogramy nabrané věkem a doporučila moringu manželovi i rodičům. Funguje skvěle nejen na ženy. Manžel měl problémy s trávením a maminka s váhou a cholesterolem. Po pravidelném užívání mají po problémech.

Věřte mi, testováno na vlastním těle. :)

 

Vaše Ivana