Dokonalá polévka z máslové dýně

14.11.2017

Dokonalá polévka z máslové dýně

Když se domem rozvoní polévka z dýně, rozvoní se kolem pohoda a klid. Snad že je spojená s podzimem, vyvolává zásadně pocit zpomalení a prohřátí. A když ji navíc vyšperkujete příhodnými, zdravým nabitými ingrediencemi, bude jedním slovem dokonalá!

  • 1 máslová dýně
  • 4 velké mrkve
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 2 cibule
  • 3 lžíce olivového nebo řepkového oleje
  • 2 lžičky sušeného lahůdkového droždí
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce moringa flaků
  • 2-3 lžičky sladkého kari
  • špetka pepře

Na oleji si krátce zpěňte cibuli nakrájenou na kostičky, stačí do mírně nazlátlé barvy. Dýni nakrájejte na kostky i se slupkou, přihoďte ji k cibuli a asi 5 minut společně restujte.   Poté přidejte mrkev nastrouhanou nahrubo, osolte, přidejte sušené lahůdkové droždí (pro výraznější chuť i krémovitější konzistenci) a zalijte 1 litrem vroucí vody a nechte zaklopené poklicí vařit při mírné teplotě asi 35-45 minut. Nakonec vše promixujte do hladkého krému, přidejte pepř, kari, koření moringa a vsypte čerstvé lístky špenátu, které změknou jednoduše tím, jak je vložíte do vroucí polévky. A máte hotovo!  

Mohlo by vás zajímat…

Nasládlá chuť dýně přitahuje děti. Snažte se toho využít a dýňovou polévku připravujte v různých obměnách (s batáty, červenou čočkou, kokosovým mlékem…).

A určitě tuto polévku ochutnejte také s kořením Moringa se šalvějí. Na podzim a v zimě tím celé rodině poskytnete kromě dobré večeře také zajímavou formu prevence nemocí dýchacího ústrojí (šalvěj je skvělá i léčbu kašle)!

Fotogalerie


Zpět na kategorii