Moringa podporuje tvorbu mateřského mléka

Moringa podporuje tvorbu mateřského mléka

Moringa je často považována za bezpečnou pro kojící matky a může poskytnout určité nutriční výhody. Je bohatý na základní živiny, jako jsou vitamíny, minerály a antioxidanty, které mohou podpořit celkové zdraví a pohodu během období kojení. Vyzkoušejte náš balíček pro maminky 


Konzumace moringa v době kojení je doporučována hned z několika důvodů:

  1. Nutriční výhody: Listy Moringy obsahují různé vitamíny a minerály, včetně vitamínu C, vitamínu A, vápníku, železa a draslíku. Tyto živiny mohou pomoci podpořit vaše vlastní zdraví a potenciálně zvýšit kvalitu mateřského mléka.
  1. Potenciální účinky galaktagogy: Galaktagogy jsou látky, o kterých se předpokládá, že podporují produkci mléka. Zatímco Moringa byla tradičně používána jako galaktagog v některých kulturách, vědecké důkazy o jejích specifických účincích na produkci mateřského mléka jsou omezené. Některé neoficiální zprávy naznačují, že Moringa může mít pozitivní dopad na tvorbu mléka, ale je zapotřebí dalšího výzkumu, aby se to potvrdilo.
  1. Antioxidanty: Moringa je velmi výživná rostlina nabitá antioxidanty a díky vysokému obsahu vápníku (14x více než mléko) je vhodná pro kojící maminky. Má příznivé proti osteoporóze a stresu příznivě působí na silné kosti, imunitu, zrak a soustředěnost.
  1. Bezpečná spotřeba: Pokud se rozhodnete začlenit Moringu do svého jídelníčku během kojení, obecně se doporučuje konzumovat ji v mírném množství a z důvěryhodného zdroje. Moringu můžete konzumovat v kapslích nebo v práškové formě, které lze přidávat do různých pokrmů, smoothies nebo bylinných čajů. Vždy je dobré začít s malým množstvím, abyste zjistili reakci vašeho těla a postupně zvyšovali příjem, pokud nedojde k žádným nežádoucím účinkům.

Nezapomeňte, že tělo a okolnosti každého člověka jsou jedinečné, takže je důležité poradit se se zdravotnickým pracovníkem, který vám může poskytnout personalizované poradenství na základě vašich konkrétních potřeb a zdravotní historie. Mohou vám pomoci určit, zda je pro vás Moringa vhodná a vést vás k její bezpečné konzumaci během kojení.