9 důvodů, proč patří moringa do vašeho jídelníčku

9 důvodů, proč patří moringa do vašeho jídelníčku

Důvodů, proč zkusit, jak moringa chutná i účinkuje, je pochopitelně mnohem víc. Ale pro začátek, tady je deset těch nejdůležitějších. S čím pomáhá? Na co funguje? Proč udělá radost i vašemu zdraví?


      1. IMUNITA

           Moringa poskytuje tělu ideální štít a ochranu před civilizačními nemocemi. Obsahuje takové množství antioxidantů jako žádná jiná potravina na světě.                        Moringové listy pak prokázaly své působení v prevenci proti rakovinotvorným buňkám, zejména u rakoviny tlustého střeva a rakoviny prsu.     

      2. METABOLISMUS, ZAŽÍVÁNÍ

           Moringa obsahuje velké množství vápníku, který přispívá k normální funkci trávicích enzymů. Obsahuje také 31 % vlákniny podporující zdravé trávení a                      správnou funkcí střev. Přítomný rostlinný hormon zeatin také zněkolikanásobí efektivní využitelnost živin pro vaše tělo.                                                                    Moringa je proto také skvělým pomocníkem při úpravě či redukci váhy  

      3. ZDRAVÁ POKOŽKA

           Vitamín A je nezbytný pro zdravou a zářivou pleť a vitamín E chrání buňky před oxidačním stresem. Zeatin zároveň zpomaluje buněčné stárnutí, tedy i                      pokožky. A moringa všechny tři obsahuje ve velmi štědrém množství!

      4. SVALY

          Extrémně vysoké množství bílkovin podpoří růst i udržování svalové hmoty, což dělá z moringy skvělého parťáka pro sportovce. Navíc v sobě má uvedené                 bílkoviny v dokonalé rovnováze doplněné devíti esenciálními aminokyselinami, které jsou pro správné fungování těla nezbytné.  

      5. ZRAK

          Moringa je zdrojem již zmíněného vitamínu A, který je kromě pokožky důležitý také pro naše vidění. Ale to určitě víte…    

      6.  OCHRANA PROTI ÚNAVĚ A VYČERPÁNÍ 

          Přítomný hořčík, železo a (znovu) vitamín A vás dokonale chrání před únavou a vyčerpáním, podpoří vás v náročném životním období i v případě                               jednorázového vypětí. Vysoký obsah železa je také důležitý pro vegany  i vegetariány nebo nastávající a kojící maminky, často trpící tzv. anémií!

      7. ANTI-STRES

           Obsažený hořčík hraje důležitou roli také v otázkách zvládání stresu. A moringa vám ho nabídne opravdu vysokou hladinu. Pomáhá proto k normální funkci                nervového systému a ve světě je moringa ze stejného důvodu užívána jako lék na depresi, bolesti hlavy, úzkosti, podrážděnost a neklid.     

      8.   ZDRAVÉ KOSTI

            Zdravé kosti jsou základ zdraví. Moringa je podpoří vysokým obsahem vápníku, bílkovin, vitamínu K a hořčíku. Všechny tyto vitamíny a minerální látky                       přispívají k růstu kostí a podporují jejich pevnost.    

      9.   ZDRAVÉ ZUBY Moringa je úžasným zdrojem vápníku, který je důležitý pro správný vývoj a udržení zdravých a silných zubů. Z toho důvodu je doporučována               dokonce i dětem pro správný vývoj chrupu!