Červená čočka s rajčaty a s moringou

Červená čočka s rajčaty a s moringou

Když nejíte maso nebo máte chuť se bez něj zrovna obejít, jsou tu luštěniny. A červená čočka je jednou z těch, které připravíte obratem. Bez dlouhého čekání pak její zásluhou dostanete syté jídlo bohaté na bílkoviny a přidaná Moringa s bazalkou se zase postará o fantastické dochucení i vitamíny a minerální látky navíc…

Na oběd nebo večeři s červenou čočkou a rajčaty budete potřebovat na 2 porce:

  • 250 g červené čočky
  • 4 – 6 velkých rajčata
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 malé cibule
  •  4 lžíce řepkového oleje
  • 6 sušených rajčat
  • lžička sušeného česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1 polévková lžíce Moringy s bazalkou – rostlina, která se používá jako koření, ale má skvělé výživové hodnoty pro naše zdraví
  • 300 ml vroucí vody

 

Plněná dýně Hokkaidó s kuskusem

Plněná dýně Hokkaidó s kuskusem

Voňavá plněná dýně, jídlo, které svou barevností přitáhne oko a potěší na chuť. Ideální pro chladné dny, zahřeje, zasytí a dodá zejména v zimě chybějící živiny, vlákninu a velkou dávku minerálních látek.

Časová náročnost: Příprava 20 minut, pečení 70 minut

Počet porcí: 4

Suroviny:

 

  • 1 menší dýně Hokkaidó
  • 3 hrsti čočkového kuskusu (směs z pšeničné a čočkové mouky)
  • 2 stroužky česneku
  • snítka libečku
  • 2 jarní cibulky
  • 2 červené papriky
  • 2 lžíce Moringa flaků s oreganem
  • ¼ lžičky soli
  • půl hrsti slunečnicových semínek
  • 3 lžíce olivového oleje

Dokonalá polévka z máslové dýně

Dokonalá polévka z máslové dýně

Když se domem rozvoní polévka z dýně, rozvoní se kolem pohoda a klid. Snad že je spojená s podzimem, vyvolává zásadně pocit zpomalení a prohřátí. A když ji navíc vyšperkujete příhodnými, zdravým nabitými ingrediencemi, bude jedním slovem dokonalá!

  • 1 máslová dýně
  • 4 velké mrkve
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 2 cibule
  • 3 lžíce olivového nebo řepkového oleje
  • 2 lžičky sušeného lahůdkového droždí
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce moringa flaků
  • 2-3 lžičky sladkého kari
  • špetka pepře

Zapečený květák s rajčaty a bezlepkovými těstovinami

Zapečený květák s rajčaty a bezlepkovými těstovinami

Dozlatova zapečený, křupavou kůrčičkou lemovaný a bylinkami ovoněný květák si zamilujete! Nevěříte? Vyzkoušejte! Připravovaný s láskou nemá chybu!

  • 300 g amarantových těstovin
  • ½ středně velkého květáku
  • 4 větší rajčata
  • ½ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce moringy
  • 1 lžíce bazalky
  • 1 lžíce oregana
  • ½ - ¾ lžičky soli
  • 2 lžíce olivového nebo řepkového oleje

Zapečená polenta se sušenými rajčaty

Zapečená polenta se sušenými rajčaty

I když není vždycky čas na náročná kuchařská „hrdinství“, vždycky je dost času na to, abyste stvořili jídlo, které chutná a pro vaše tělo a zdraví bude přínosem. Tak jako je to u téhle voňavé zapečené polenty se sušenými rajčaty a lístky ze stromu moringa!

  • 200  g polenty
  • cca 80 sušených rajčat v oleji
  • asi 10 m pórku
  • lžíce olivového oleje
  • lžíce provensálského koření
  • lžíce moringa flaků
  • špetka pepře
  • ½ lžičky soli
  • cca 300 ml vroucí vody
  • hrst dýňových semínek
  • 100 g feta sýra

Květáková polévka s houbami

Květáková polévka s houbami

Krémová polévka je skvělý lék na malý hlad a osvědčí se i v případě, když potřebujete udělat jen lehkou a rychlou večeři. Přidané droždí ji krásně provoní a lesní houby stejně tak!

Na 4 porce je potřeba: 

  • 1 středně velký až velký květák
  • 1 velká cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 2 hrsti rýžových vloček např. od Natural Jihlava
  • 1 lžíce sušeného lahůdkového droždí
  • lžička soli
  • 1 litr zeleninového/masového vývaru
  • hrst lesních hub
  • hrst dýňových semínek

Jemná krémová houbová polévka s Moringou

Jemná krémová houbová polévka s Moringou

Houbová polévka doslova pohladí hladový žaludek a tělu přinese spoustu živin. Voní po lese, sušená moringa jí dodá na výjimečnosti a je tak jednoduchá, že ji zvládne i ten, kdo se jinak s vařečkou příliš nekamarádí. Navíc, je úplně jedno, jestli máte houby čerstvé, nebo sušené. Skvělá bude v obou případech.

Suroviny:

  • 1 středně velká cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce Hrašky na zahušťování
  • 3 velké brambory nebo 5 menších
  • hrst sušených hub
  • 1 lžíce Moringa flakes
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl 

Časová náročnost:

Příprava 10 minut, vaření 45 min

Počet porcí: 3