Čistý moringový nápoj má velmi příjemnou nasládlou chuť. Moringa flakes je možné přidávat do studeného jídla (jogurt, müsli, saláty) nebo přímo při vaření a pečení (guláš, omáčky, polévky i na maso).  

Složení: 100% Moringa oleifera - flakes

Doporučené dávkování: 2-3g denně, ve formě výluhu (nápoj) - 80°C voda, zalijte 1 čajovou lžičku 1,5 - 2dc, nechte louhovat 8-10 minut, nebo přidáním do jídla

Uchovávání: skladujete při teplotě od 5 do 25 °C na suchém a temném místě. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Složení: Moringa olejodárná (Moringa Oleifera) 100%

Skladujte na suchém a temném místě.

Země původu: Moringa olejodárná: Filipíny

Hmotnost: 30g

Dodavatel:

Ivana Bednářová Častvajová

Jana Beneše 402

55102 Jaroměř

Složení: Moringa olejodárná – list 70 %, Šalvěj lékařská 30 %

Návod na přípravu: Bylinnou směs zalijte horkou vodou max. 80 °C v poměru 1–2 čajové lžičky na 1,5–2 dl. Pro přípravu teplého nápoje v konvici přidejte 1 lžičku navíc. Doba vylouhování 8–10 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte.

Dávkování: Doporučené dávkování 2–3x denně šálek (1,5–2 dcl).

Skladujete při teplotě od 5 do 25 °C na suchém a temném místě. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

 

Země původu:

Moringa olejodárná: Filipíny

Šalvěj lékařská: Česká republika

Hmotnost: 30g

Dodavatel:

Ivana Bednářová Častvajová

Jana Beneše 402

55102 Jaroměř

Balíček obsahuje tři směsi koření s drcenými listy MORINGA z rodinné farmy z Filipín. Moringa obsahuje neuvěřitelné množství živin a antioxidantů, v jídle zvýrazní jeho chuť a dodá nutriční hodnotu. Spolu s bazalkou působí blahodárně na trávící trakt a pomáhá proti nadýmání. Směs moringy s oreganem lze použít i jako čaj, pomáhá při kašli a usnadňuje odkašlávání. Užít si ho můžete ale především v pokrmech italské a francouzské kuchyně jako typické koření. Himalájská sůl s moringou obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa.    Tip -  přidejte moringu s oregamen, bazalkou i himalájskou solí do masa určenému ke  grilování, nebo připravte lahodné dipy, dresingy a pesta k masům či k těstovinám.

Himalájská sůl, známá v oblasti původu jako “bílé zlato”, obsahuje 84 přírodních složek a minerálů, které jsou nezbytné pro zdraví, a to včetně hořčíku, draslíku, vápníku, sodík, fosforu a železa. Typické růžové zbarvení je důsledkem malého množství oxidu železa (rez). Zinek, selen, jód a měď jsou v soli přítomny ve stopovém množství. Obecně je tedy himalájská sůl považována za zdravou sůl, protože neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva a protože jde o přirozeně se vyskytující substanci. 

Složení: Himalájská sůl 90g, moringa olejodárná 10g

 

Uchovávání: skladujete při teplotě od 5 do 25 °C na suchém a temném místě. Nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Hmotnost: 50 g

Země původu:

Moringa olejodárná: Filipíny

Himalájská sůl: Pákistán

Dodavatel:

Ivana Bednářová Častvajová

Jana Beneše 402

55102 Jaroměř

Významné uplatnění má rovněž v kuchyních jižní Francie a Provence. Dobromysl navozuje normální funkce střevního traktu a dýchacího systému. Je to zároveň atioxidant a podporuje normální funkce horních  cest dýchacích a imunitu. Podporuje kojení a normální činnost jater. Posiluje psychiku i spánek a podporuje normální činnost žlučníku.  

Složení: Moringa olejodárná – list 70 %, oregano 30 %  

Použití: Do jídla přidávejte v poslední fázi přípravy 5-10 minut před dokončením.  

Uchovávání: skladujete při teplotě od 5 do 25 °C na suchém a temném místě.

 

Země původu:  Filipíny

Dovozce a distributor:

Ivana Bednářová Častvajová

Jana Beneše 402

55102 Jaroměř


Bazalka je univerzálním kořením pro každou domácnost.  Můžeme ji v syrovém i suchém stavu použít k zelenině, k salátům, k masu a to zvlášť tehdy, nesmíme-li používat pepř. Nejčastěji se používá do rajčatových pokrmů, těstovin, na pizzu a je základem bazalkového pesta. Dále je vhodná do polévek, vaječných pokrmů, na kuře, k rybě či do mletých mas. Bazalka ovlivňuje duševní & kognitivní činnost - krevní oběh, podporuje normální funkce dýchacího systému, usnadňuje vykašlávání, podporuje imunitní systém - působí jako antioxidant. Bazalka dále podporuje činnost srdce, vitalitu a je pomocníkem během stresových situací. V neposlední řadě podporuje normální trávení a vylučování vody z organismu.

Společně s moringou obohatí vaše jídlo o potřebné živiny.

Do vařícího se jídla vmíchejte v poslední fázi vaření na 5 – 10 minut. Možno na saláty, jogurty, atd. 

Složení: Moringa olejodárná– list 70 %, bazalka pravá 30 %

Uchovávání: skladujete při teplotě od 5 do 25 °C na suchém a temném místě a nevystavujte přímému slunečnímu záření.

Návod na přípravu:

Hmotnost 30g.

Země původu:

Moringa olejodárná: Filipíny

Bazalka pravá: Česká republika

Dodavatel:

Ivana Bednářová Častvajová

Jana Beneše 402

55102 Jaroměř