Moringa pro těhotenství plné energie

Moringa pro těhotenství plné energie

Ať už svůj jiný stav snášíte dobře, nebo ne, vyvíjející se miminko si z vašeho těla bere vše, co potřebuje. Za pouhých 38-42 týdnů se z vajíčka a spermie vyvine životaschopný jedinec, který má hmotnost v průměru 3500 g a délku okolo 50 cm! A to všechno musí váš organismus energeticky dotovat.


Už proto je těhotenství bráno jako období zvýšeného nároku na organismu nejen v otázce výživy, příjmu živin a pitného režimu.

Nemluvě o tom, že v ženském těle vzniká nový orgán, kterým je placenta, jež chrání a vyživuje miminko. A i to je velká a energeticky náročná věc!   Stejně tak se těhotné ženě zvyšuje základní energetický obrat (tzv. bazální metabolismus), zvyšuje se objem krve, srdeční tepová frekvence, navyšuje se činnost vylučovacích orgánů, rozšiřuje se pánev v rámci přípravy na průchod miminka při porodu a zefektivňuje se produkce mnoha hormonů. A

aby toho nebylo málo, přidává se řada potíží. První trimestr bývá typický pro těhotenské nevolnosti – pocity na zvracení (tzv. nauzea) zvracení, únava, pocity stavů „kocoviny“ a někdy se objevuje i průjem či lehce zvýšená teplota. Druhý trimestr bývá období klidnější, přesto není vyhráno. Může se vyskytovat zácpa, pálení žáhy, nadýmání, plynatost, křečové žíly, otoky dolních končetin,bolesti zad, bolesti pánevní a křížové oblasti, nohou, hlavy; může se zhoršit spánek. A všechny změny umocňuje i to, že sit vesměs nemůžete pomoct žádnými úlevnými prostředky ve smyslu léků. Co zbývá?

Nejzásadnější je celková životospráva, která spočívá v pravidelném denním režimu s dostatkem odpočinku a přiměřeném pohybu – například v podobě procházek a těhotenského cvičení. Je vhodné si dopřávat těhotenské masáže a dbát na pravidelné stravování bez chemie a bohaté na živiny. A zvlášť, pokud trpíte výraznými nevolnostmi a není ve vaší moci se 5−6x denně najíst, potřebujete najít si cestu, jak své tělo živinami zásobovat bez výčitek nebo obvyklé lékárenské „chemie“. Moringa tyto nároky bohatě splňuje.

Obsahuje na 90 živin, 46 antioxidantů a tělu namáhanému těhotenstvím dokáže pomoct například i s obvyklým nedostatkem železa (většina těhotných si projde tzv. anémií). Bylo prokázáno, že právě moringa obsahuje 25x více železa než špenát! Kromě toho pokryje zvýšené nároky na vápník i vitamín C (podpoří imunitu těhotné ženy a uchrání ji před nejednou virózou) a dodá tělu energii snáz než všechny kávy světa (a kafe stejně v těhotenství musíte hlídat). Vyzkoušet můžete nejsnazší cestu užívání: moringa kapsle.

Nebo zkuste balíček pro těhotné, obsahující moringovou bylinkovou směs s meduňkou (pomůže i k lepšímu spánku v závěru těhotenství), porcovanou moringu v nálevových sáčcích a sladkost, za kterou vás pochválí i nejpřísnější výživový poradce: Jahodové potěšení s moringou.  Až z ní uděláte čaj, vylouhované kousky jablíček a lyofilizovaných jahod si můžete dát jako zdravou svačinku.