DIRECT TRADE: moringa z filipínské farmy rovnou k vám

DIRECT TRADE: moringa z filipínské farmy rovnou k vám

Když jsme hledali tu nejlepší lokalitu s tou nejlepší moringou, vydali jsme se ji hledat osobně. Zkoumali jsme možnosti v Americe, Etiopii, a nakonec se zamilovali do malé rodinné moringa farmy na Filipínách, odkud vám ji exkluzivně vozíme!  


Moringu najdete v mnoha zemích světa. V tropech i subtropech se jí daří skvěle a místní lidé ji používají stejně často jako my petrželku do nedělního vývaru.

Všude krásně voní, všude je nádherně čerstvá… ale aby se přesně taková dostala i k vám do kuchyně, musí to vzít nejkratší možnou cestou. Proto podporujeme tzv. Direct Trade a obchod stavíme na osobních vztazích s farmáři. Proto jsem je také sama hledala, prověřila a strávila s nimi spoustu času na farmě, abych viděla, co všechno se s lístky moringy děje od chvíle jejich sklizně, přes sušení po porcování do jednotlivých sáčků, které pak vy držíte v ruce.  

Rodinnou farmu jsem na Filipínách našla… náhodou, pokud na náhody věříte. Je to farma, o kterou se stará manželský pár spolu s příbuznými rozesetými po několika filipínských ostrovech.

Z jejich přístupu jsem byla nadšená! Rodina totiž klade opravdu důraz na zpracování, moringové listy stráví jen chvilku na přímém slunci, pak šetrně, pozvolna schnou ve stínu dobře větraných sušáren. Po dvou dnech jsou drceny i baleny ručně a díky tomu krátkému a šetrnému procesu si uchovává krásně zelenou barvu i všechny své výživové parametry. Všechen ten poklad, pro který si moringu a především její listy cením já i odborníci z celého světa. (Mimochodem, moringa sušená nešetrně na přímém slunci není zelená, ale světle hnědá, od té dejte ruce pryč, pokud na ni narazíte!)  

A kam putují zabalené čaje a balíčky s kořením nebo třeba moringa kapsle? No přece rovnou k vám, protože podporujeme přímou cestu zboží od producenta k zákazníkovi, protože jen Direct Trade nám dává smysl.  

V Čechách pak ještě k listům moringy mícháme u čajů a kořenicích směsí vysoce kvalitní české byliny. A všechno poctivě testujeme. Sušené listy i tablety moringy jsou kontrolovány Státním zdravotním ústavem v Praze. Takže máte opravdovou jistotu, že všechny naše produkty jsou vyráběny ze 100% přírodních a čistých moringových listů a každá dávka prošla podrobnou mikrobiální analýzou, kterou zaručujeme nejvyšší možnou kvalitu.  

Už jste si vybrali, co u nás ochutnáte?