Jak rychle zvýšit imunitu

Jak rychle zvýšit imunitu

Imunitu bychom měli posilovat soustavně a nejen během náročného období. Ale nikdy není pozdě začít a my vám poradíme, jak na to. Zaručené tipy na zázraky, jak ze dne na den získat silnou imunitu, bohužel neexistují. Jsou však bylinky a další superpotraviny, které vám mohou s vaším úsilím pomoct.


Co je to imunita a jak funguje

Imunita je obranný mechanismus těla, který nás chrání před škodlivými vlivy. Patří mezi ně viry, bakterie, mikroorganismy, toxiny a jiné nežádoucí prvky. Ty na nás útočí nejen z vnějšího prostředí, ale můžeme je mít i uvnitř našeho těla. Je to právě imunita, která „pracuje systémem vyhledej a znič“. Nalezené nebezpečné struktury se snaží vyloučit nebo usmrtit.

Imunitu je snazší oslabit, než posílit. Zvlášť v období, kdy máme větší fyzickou námahu, jsme vystaveni stresovým situacím nebo máme psychické vypětí. Bohužel stále častěji se stává, že imunita selhává a neumí si s běžnými nemocemi účinně poradit.

Poruchy imunitního systému mohou být vrozené nebo získané. Vrozené nejsou příliš časté a jsou velmi špatně léčitelné. Naprostou většinu snížení imunity tvoří poruchy získané. Dobrá zpráva je, že se s nimi dá něco dělat. 

Oslabená imunita je důsledkem našeho životního stylu

Naše imunita je soustavně oslabována vlivy z prostředí – jsme obklopeni a konzumujeme chemicky ošetřené nebo vyrobené potraviny, léky, používáme šampony a krémy plné chemie. Pokud k tomu máme ještě nějakou nemoc, jako je cukrovka, poruchy příjmu potravy či nějaké jiné civilizační onemocnění, naše imunita je tím bohužel ještě snížena.

Příznaky oslabené imunity

Oslabená imunita o sobě dává vědět nenápadně. Mohou to být třeba „jen“ bolavé ústní koutky, vyrážka, lupy nebo bradavice. Naše tělo se nemůže bránit infekci, ta se snadno dostane do organismu, kde pak vzniká zánět, který může mít následky ohrožující náš život. Každé onemocnění vede v určité fázi k oslabení imunitního systému, a tím k většímu riziku "dalšího" nakažení či zhoršení stavu.

Typickým příkladem je situace, kdy na relativně banální virovou infekci "nasedne" mnohem vážnější tzv. bakteriální superinfekce. Zabránit tomu můžeme nejlépe tím, že se nesnažíme nemoci "přechodit", ale naopak zodpovědně vyléčit. Často 1-2 dny v klidu zabrání 14denní pracovní neschopnosti. To dnes ví i rozumní zaměstnavatelé.

Jak posilovat imunitu

Nejlépe tak, že si osvojíme správné stravovací návyky a zásady zdravého životního stylu. Zní to jednoduše, ale co všechno bychom měli?

  • dbát o dostatek zeleniny a ovoce
  • vyvarovat se smažených jídel, polotovarů, nezdravých tuků a cukrů
  • pokud možno vyhnout se chemickým preparátům (lékům, vitamínům)
  • dostatečně a kvalitně spát
  • zbytečně se nestresovat
  • zařadit do našeho života pravidelnou fyzickou aktivitu

Jaké bylinky a další superpotraviny mohou pomoct

Neměli bychom zapomínat na bylinky obsahující antioxidanty, které chrání před volnými radikály. Zařaďte do jídelníčku například meduňku, mátu, rakytník, ale také zázvor, česnek nebo cibuli.

Pokud chcete dopřát tělu skutečně velké množství antioxidantů a živin, zvolte moringu z Filipín, která je právem považována za královnu ve světě superpotravin. Svými vlastnostmi, vitamíny či minerálními látkami předčí leckteré ovoce i zeleninu.

Na posílení imunity jsou ideální veganské kapsle, které obsahují 100% moringový prášek bez jakýchkoli umělých barviv a konzervantů. Doporučujeme dávkování šest kapslí denně a kúru držet tři měsíce tak, aby vaše tělo mělo čas posílit svůj obranný mechanismus.

Vyzkoušejte ověřenou kombinaci bylinek

Vyzkoušejte náš výhodný balíček Pro lepší imunitu. Najdete v něm nejen kapsle, ale také dvě bylinné směsi pro přípravu lahodného a zároveň zdravého čaje. Pitný režim je samozřejmě také důležitý.

První směs je s mátou peprnou, která podporuje přirozenou obranyschopnost - imunitní systém. Dále také činnost trávicí soustavy a dýchacího systému. Druhá je s ostropestřcem mariánským. Ten zlepšuje regeneraci jaterních buněk, ovlivňuje tvorbu žluči a také má vliv na látkovou výměnu.

Už víte, jak na to, tak neváhejte a pusťte se do toho. Nikdy není pozdě podat svému organismu pomocnou ruku. Uvidíte, že výsledky se dostaví.