Není Moringa jako Moringa, jak poznat tu kvalitní?

Není Moringa jako Moringa, jak poznat tu kvalitní?

Moringa olejodárná, známá také jako strom života, se řadí mezi superpotraviny a to díky vysokému obsahu živin. Nicméně není Moringa jako Moringa, na trhu existují řady výrobců a dodavatelů a zpočátku tedy může být těžké najít toho pravého. Připravili jsme si pro Vás několik tipů, abyste se v tom lépe zorientovali. Jaké to jsou se dozvíte v našem článku!


Typ 1 - BARVA

Důležitá je barva, jelikož určuje nejen složení ale i původ. Moringa olejodárná z Filipín se odlišuje na první pohled barvou – sušené listy i veganské kapsle mají jasně světle zelenou barvu, která nás utvrzuje o její kvalitě. Na trhu se nabízí často levnější moringa, kterou zpravidla rozeznáte už pouhým okem - má světle až tmavě hnědou barvu. Tato moringa obvykle pochází z jiných zemí, které je za cenu většího objemu zpracovávají strojově a sušší na slunci. Moringa tím ztrácí řadu živin, antioxidantů, vitamínů i minerálních látek. Často obsahuje vysoký podíl plísní a i když se tato moringa „pyšní“ řadou certifikátů mnohdy i logem BIO, bohužel to neznamená automaticky kvalitu. Takto zpracovanou rostlinu pak seženete sice velmi levně, avšak s nízkým podílem svých blahodárných látek. I zde tedy platí, že kvalita se nevyrovná kvantitě.

Naše Moringa z Filipín je naopak pěstována v bio kvalitě, zpracovávána manuálně a sušena na stinných, dobře větraných místech, díky čemuž neobsahuje plísně, ani pesticidy. Díky šetrné sklizni a správném sušení si zachovává maximální množství svých unikátních a zdraví prospěšných látek. Naši Moringu také pravidelně kontrolujeme v laboratořích, kde se kontroluje každá šarže. Díky tomu máme jistotu nejvyšší kvality.

 

Typ 2 - LOKALITA

Dalším faktorem ovlivňujícím kvalitu moringy je její místo pěstování. Je velmi důležité si zjistit, odkud moringa pochází. Místo i prostředí, kde byla moringa vypěstována, odráží přímo její kvalitu. V některých zemích moringu „skupují“ od různých farmářů, míchají dohromady a takto dále nabízejí. Kvalita je tudíž pokaždé jiná, navíc se nemůžete spolehnout na jeden nebo maximálně dva kvalitní pěstitele. My jsme si dali tu práci a udělali jsme podrobný průzkum trhu a laboratorní analýzu kvality jednotlivých druhů moringy pocházející z různých koutů světa. Moringa z Filipín se vyznačovala nejlepšími výsledky, proto jsme se rozhodli vypravit se tam a najít nejlepšího pěstitele. Podařilo se nám to a spolupracujeme s rodinnou firmou, která se pěstováním moringy zabývá již řadu let. Je to rodinná firma mající několik farem na filipínských ostrovech, morinze se věnuje s patřičnou péčí a neustále kontroluje její kvalitu. Podnebí a podmínky na Filipínách jsou pro moringu ideální, kdy moringa obsahuje maximum zdraví prospěšných látek

 

Typ 3 – OBSAH LÁTEK A FORMA

Nyní už víte, že důležitá je barva i místo pěstování, avšak měli bychom se zaměřit i na obsah živin, které moringa obsahuje. Jak jsme již říkali na začátku článku, není moringa jako moringa. Na trhu samozřejmě najdete řadu levnějších výrobců a zpracovatelů moringy. Nicméně při nákupu prášku, kapslí, čajů a dalších výrobků obsahujících moringu je důležité se zaměřit i na podíl obsažený v daném výrobku!

Některé firmy nabízejí kapsle s menším množstvím prášku, tedy i účinné látky. Těžko potom lze splnit doporučenou denní dávku všech živin, antioxidantů i minerálních látek. Doporučená denní dávka je totiž 1-3g. Proto u některých výrobců je doporučená denní dávka až ohromujících 15 kapslí.

Kapsle jsou často neveganské, kdy obal není rostlinného charakteru, což znamená že obaly obsahují jiné přídatné látky, neboli chemické berličky, které rozhodně nutričně hodnotné látky nenahradí.

Naše kapsle moringy z Filipín obsahují 500mg prášku z mladých listů moringy, bez konzervantů a jiných přídatných látek. Kapsle jsou baleny do rostlinné celulózy, tedy vhodné i pro vegany.

Typ 4 - CENA

Posledním faktorem, kterému bychom při nákupu měli věnovat pozornost je cena. Pokud tedy kupujete 90 kapslí, kvalitní moringy pak by maloobchodní cena měla být okolo 700 Kč.

 

Chcete vyzkoušet kvalitní produkty z Moringy olejodárné?

Využijte naší akce SLEVY na KAPSLE (i v balíčcích) a Moringu v prášku (sáčky)

Moringa_kapsle_1_WEB.png

Měsíční kúra - Moringa olejodárná v kapslích (90 kapslí) 

Moringa-vzorecky-WEB.png

Měsíční kúra - Moringa olejodárná v prášku - 30x 2g sáčky

Moringa_kapsle_2_WEB.png

Dvouměsíční kúra - 2xMoringa olejodárná v kapslích (180 kapslí)

 

Moringa_kapsle_3_WEB.png

Tříměsíční kúra - 3xMoringa olejodárná v kapslích (270 kapslí)